Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012

ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ TAXISNET

ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ TAXISNET 2013
Τα κανάλια όλη μέρα ασχολούνται με τις εκλογές έτσι δεν καταφέρανε να πληροφορήσουν τον κόσμο σωστά για τους κλειδάριθμος, με αποτέλεσμα ο απλός φορολογούμενος να έχει ένα θολό τοπίο για το πως θα υποβάλλει την φορολογική δήλωση που αφορά το εισόδημα του 2011 και να συνωστίζεται στις ουρές τον εφοριών(που πολλές έχουν συγχωνευτεί)για να πάρει ένα κλειδάριθμο πολλές φορές χωρίς να έχουν κάνει προηγουμένως την σχετική ηλεκτρονική αίτηση.
Ας κάνουμε απλά τα πράγματα :

1. Όσοι έχουν παλιούς κωδικούς μπορούν να τους χρησιμοποιήσουν μέχρι το τέλους του έτους χωρίς κλειδάριθμο.

2. Για όσους έχουν καθαρό εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ ή  εισόδημα από άλλες πηγές είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν  φορολογική δήλωση ηλεκτρονικά μέσα από το σύστημα του taxisnet. Το υπουργείο οικονομικών έχει αναλάβει να τους στείλει ταχυδρομικά κλειδαρίθμους και κωδικούς και δεν χρειάζεται να τρέχουν στις εφορίες και στις ουρές.
 Οι ετήσιες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2012, των υπόχρεων των περιπτωσεων α , δ , ε , στ ,ζ, η , θ , και ι της παραγράφου 1 του άρθρου 61 του ΚΦΕ (εισόδημα από ακίνητα, γεωργικό εισόδημα, εισόδημα από εκμίσθωση ή δωρεάν παραχώρηση γεωργικής γης, εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, εισόδημα από αλλοδαπή κλπ,), όταν το ετήσιο συνολικό ατομικό εισόδημα τους, που φορολογείται με τις γενικές διατάξεις, υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ, υποβάλλονται υποχρεωτικά, με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου.
Από την υποχρέωση αυτή εξαιρούνται οι υπόχρεοι που αποκτούν εισοδήματα από συντάξεις, εκτός κι αν αποκτούν και εισοδήματα της παραγράφου 2 του παρόντος (όσοι ασκούν ατομική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα και όσοι μετέχουν σε νομικά πρόσωπα της παραγρ. 4 του άρθρου 2 του ΚΦΕ) . Οι τελευταίοι μπορούν να υποβάλουν την δήλωση φορολογίας εισοδήματος τους, είτε σε έντυπη μορφή στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ., είτε προαιρετικά με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου.
3. Μπορούν πληκτρολογώντας το ΑΦΜ  τους στην σελίδα του taxisnet να πληροφορηθούν για το αν έχει εκδώσει ως τώρα κωδικούς για αυτούς το υπουργείου που θα τους αποσταλούν.

 Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών (ΠΟΛ 1079/26-3-2012), οι ετήσιες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων (εκτός των συνταξιούχων) του οικονομικού έτους 2012 υποβάλλονται υποχρεωτικά με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου, όταν το ετήσιο συνολικό ατομικό εισόδημα υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ.
Ως εκ τούτου η Γ.Γ.Π.Σ. δημιούργησε (την περίοδο 20-23 Απριλίου) για τους νέους υπόχρεους, κωδικούς TAXISnet με αυτοματοποιημένο τρόπο και θα αποστείλει συστημένη επιστολή, στη διεύθυνση που έχει δηλωθεί στη Δ.Ο.Υ. , στην οποία αναγράφονται το username, ο κωδικός, ο κλειδάριθμος και οι οδηγίες ενεργοποίησης του λογαριασμού μέσω internet χωρίς να απαιτηθεί επίσκεψη στην Δ.Ο.Υ.
Για την έγκαιρη και έγκυρη ενημερωσή σας επισκεφθείτε τις Υπηρεσίες Πληροφόρησης της Γ.Γ.Π.Σ. Ενημέρωση Για Ταχυδρομική Αποστολή Κωδικών TAXISnet για να ελέγξετε εάν έχουν εκδοθεί κωδικοί και κλειδάριθμος για εσάς, που θα αποσταλλούν με συστημένη επιστολή. 
4.Αν τώρα θέλετε να βγάλετε κωδικούς και δεν σας έχουν σταλεί η δεν είστε σε αυτη την κατηγορία πρέπει να κάνετε ηλεκτρονική  αίτηση ορίζοντας όνομα χρήστη και προσωπικό κωδικό και μετά αυτοπροσώπως η με εξουσιοδότηση (ειδικού πληρεξούσιου)  να πάτε να παραλάβετε τον κλειδάριθμο όπου θα τον χρησιμοποιήσετε για να ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας στο taxisnet 
5.Ακόμα και αν δεν έχετε κωδικούς η δεν θέλετε να βγάλετε ο λογιστής σας αν είναι διαπιστευμένος στο taxisnet έχει την δυνατότητα να την υποβάλλει μέσα απο τον δικό του λογαριασμό για εσάς.
  Λογιστικό γραφείο 2109244498 Σωτήρης 6977384515 Δήμος  6986928989
ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ TAXISNET 2013

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μια ερώτηση: δεν έχω λάβει κλειδάριθμο και έχω λογαριασμό στο taxisnet εδώ και περίπου 6 χρόνια. Όταν πάω στο site για "Ενημέρωση Για Ταχυδρομική Αποστολή Κωδικών TAXISnet και Κλειδαρίθμου από τη Γ.Γ.Π.Σ." το αποτέλεσμα που μου βγάζει όταν δώσω το ΑΦΜ μου είναι "Είστε εγγεγραμμένος χρήστης του TAXISnet. Με το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό που διαθέτετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΓΓΠΣ". Χρειάζεται να πάω στη ΔΟΥ και να ζητήσω κλειδάριθμο?
Σας ευχαριστώ πολύ.

accounting team είπε...

δεν χρειάζεται κλειδάριθμος μπορείτε με τους παλιους κωδικούς ως το τελος του 2012