Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΤΑ ΣΥΧΝΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ 2013

Όταν με ρωτούσαν φίλοι και γνωστοί αν θα κατάφερναν να κάνουν μόνοι τους την δήλωση απαντούσα ναι και αν σας δυσκολέψει κάτι ρωτήστε με. Όμως τα  τελευταία χρόνια οι δηλώσεις γίνανε πιο πολύπλοκες  χωρίς  πολλές φορές να φαίνεται αυτό. Στη φορολογική δήλωση του 2012 τα περισσότερα εκκαθαριστικά ήταν χρεωστικά και μάλιστα με μεγάλα ποσά φόρου έτσι δέχθηκα πολλά τηλέφωνα να επιβεβαιώσω ότι ο φόρος ήταν σωστός και ότι δεν έχουν κάνει κανένα λάθος, πέρα από τις φορές που βρεθήκαμε οι λογιστές να επιβεβαιώνουμε οτι κάποιος άλλος συνάδελφος δεν έχει κάνει λάθος και ότι όντως ο φόρος είναι τόσο υψηλός,υπήρχαν και λάθη  τα ποιο κοινά ήταν:
  1. Ήταν κάτω από 30 χρονών και ξέχναγε να το δηλώσει
  2. ήταν πάνω από 65 χρονών και ξέχναγε να το δηλώσει
  3. δεν υπολόγιζε το ποσό των αποδείξεων με τα τεκμήρια που ήταν μεγαλύτερα απο το ποσό του φόρου
  4. Ήταν άνεργος και έκανε δήλωση χωρίς να δηλώσει αποδείξεις(ελπίζω φέτος να πάρετε την προκαταβολή του φόρου επιστροφή)
  5. Δεν έκανε ανάλωση κεφαλαίου από προηγούμενα χρόνια για να κάλυψη τα τεκμήρια
  6. Έκανε λάθος υπολογισμούς στην ανάλωση που χρειάζότα  και  μπορούσε να πάρει από τα προηγούμενα χρόνια
  7. Τα ποσά της αποζημίωσης από απολύσεις κλπ που απαλλάσσονται από εισφορά αλληλεγγύης τα έβαζε σε κωδικό που υπολογιζόταν η εισφορά και άν έχεις πάρει 100.000 αποζημίωση ανεβάζεις τόσο το ποσοστό που υπολογίζεται η εισφορά όσο και το εισόδημα πάνω στο οποίο υπολογίζεται 
  8. κάποιοι αλλάζοντας τα ποσά σε διάφορους κωδικούς για να δούνε αν αλλάζει η εκκαθάριση, κλειδώσανε την εκκαθάριση που βγάζει το taxisnet πριν την οριστικοποιήση και δεν ξέραν τι θα τους βγεί να πληρώσουν. 
Υπήρχαν λάθη που δεν θυμάμαι άλλα  και άλλα πιο πολύπλοκα....
Φέτος ελπίζω να πάρετε όλοι επιστροφή φόρου που είναι πολύ πιθανόν αν βάλετε τους σωστούς κωδικούς. 
www.forologiki-dilosi.gr 
ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ 
φορολογικές δηλώσεις από την Τιμή των 20 Ευρώ

  2109244498 Σωτήρης 6977384515 Δήμος 6986928989

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

καλησπέρα σας.θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση.πούλησα κάποια κοσμήματα σε ενεχυροδανειστήριο απ' όπου και έλαβα αποδείξεις.θα πρέπει να τα αναφέρω στα έσοδα μου; ευχαριστώ πολύ